16 Temmuz 2021 Cuma

Diş Şaavırı

Homo Sapiens'in ve evrim tarihinin en ilginç uzantısı.. Evrimin sınırlarını zorlayan ve insanın sinirlerini bozan bir başkalaşım. Evet.. Siz sayın izleyicilerimize bu hafta "Plazas-Instos Sapiens"tan bahsedeceğiz. Bizim için zor bir program olacak.

Pis, bir tür olarak homo sapiensten farklı olmamakla beraber bir alt tür, bir standart anomalik vakadır. Türün dişi bireyleri daha ön plana çıkmakla beraber erkek bireyleri bu mutasyonlarını bir takım sıfatlar ile gizlemeye çalışmaktadır. Biz dişi bireyleri inceleyeceğiz.

Standart bir pis dişisi, homo sapiens olarak dünyaya gelir. Başkalaşımları ergenlik dönemi ile başlasa da bu diğer homo sapienslerden çok belirgin bir fark oluşturmaz. Lise çağında bu değişim daha da artsa da toplum içinde farkedilir boyutlara varmaz. Asıl değişimleri üniversite döneminde başlayarak mezuniyetle birlikte bir plazada çalışmaya başlamasından bir kaç sene sonra tamamlanır. Artık bir Plazas-Instos Sapiens'tir. Geçmiş olsun.
İlk belirgin değişim ellerinden düşürmedikleri telefonlarıyla uzun ojeli tırnakları ile tıkır tıkır ilgilenmeleri ve sürekli fotoğraflar çekilmeleridir. Sonra pelvis kaslarının ve sinaptik bağlantılarının gelişimiyle beyinlerindeki FF noktası açılır (Fotoşop-Filtre). Son aşama olarak dil kaslarının uzaması ve dil uçlarının çatallaşmasıyla gıybet yeteneğini edinip başkalaşımını tamamlar.
Bir plazada kendilerine uygun bir title edinip vahşi doğaya atılırlar. Hayatta kalma becerileri gıybet, kuyu kazma ve ayak kaydırmadan ibarettir. Savunmaları ise ilgi manyaklığı diye genel bir başlık altında toplayabileceğimiz bir takım psikolojik tahribat saldırılarıdır.

Bu şekilde özetledikten sonra onları kendi doğal ortamlarında incelemek için Şaavır'lardan birine misafir olacağız. Yetişkin bir pis olan Eyşan Hanım'ın minik köpüşü Lady'nin birinci dişini çıkarması şerefine tanzim edilen Diş Şaavırı. Kameralarımız evin mutfağında, çocuklarınızı ekran başından uzaklaştırmanız önemle rica olunur:

+Hahahahah! Ciddi olamazsın!
- Çok ciddiyim! Belli ki zamanında toparlanmışlardı. Üstleri başları düzgündü. Ama ruj.. Hahahah.. ruju dağılmıştı, Tunç Bey'in de niyeyse (!) dudağı kızarmıştı.
+Şok şok şok.. Bu gıybet bana bir hafta yeter.
- Bu koz da bana bir terfi yeter! (Fettan bir gülümseme)
+Çok fenasın..
-Hiç de bile. Hakkım olanı alıyorum (ima ile). Hadi çok bekletmeyelim içeridekileri.

Ev sahibesi ve Diş Şaavır Direktörü Eyşan Hanım ile  Ortamı Süzüp Puanlayıcı (Or.S.Pu.) Selin Hanım salonu ellerinde sapları altın ve gövdesi gümüş varraklı birer vintage tepsiyle içlerinde tek taş pırlanta yüzük şeklinde cookie'ler bulunur halde teşrif ettiler.
Bir alkış, bir vuhuuu, bir çığlık, bir kıyamettir koptu. Telefonlar çıktı. Şakır şakır fotoğraflar çekilirken Direktör Eyşan Hanım ile Or.S.Pu Selin Hanım pozdan poza girerek konsepte uygun bir şekilde bedenlerinin kıvrımlarını ön plana çıkardılar. Özellikle Eyşan Hanım derin yırtmacının arasından bir adım ile öne attığı bacağı ve giydiği desenli ince siyah diz üstü çorabıyla bütün özgüvenini sergiledi.

Burada araya girip pislerin biyolojik özelliklerinden bahsetmem gerekiyor sayın izleyiciler.
Ergenlik çağına kadar diğer homo sapienlerden bu konuda bir ayrımı olmayan pisler, lise döneminde baş tüylerini boyamak gibi bir davranış gösterebilmektedir. Yürüyüş, oturuş-kalkış, giyim-kuşam ve bakışlarda "olgun" bir pis havası takınmaya çalışır. Bir müddet sonra ön ayaklarının tırnakları uzar ve bunların şekline önem vererek mütemadiyen renkten renge boyar. Parlak bakır rengine kadar...
Ergenliğin en baskın zamanlarında yüz boyası sürmeye başlarlar, bu boyalar kimi zaman o kadar yoğun olur ki kendi annesi babası dahi onu tanımakta zorlanabilir.
Kimilerinde üniversitede başlasa da, "plazas" evresi başlayınca arka ayaklarının topukları altına dik olacak şekilde 8-10-12 santimetrelik çubuklar takarlar. Başlarda yürüme problemi çekseler de zamanla buna alışırlar.

Şaavırın en önemli anına geldik, story ekleme. Beyinlerindeki FF noktasının devreye girdiği bu zamanda hayatla bağlarını koparırlar. Envai çeşit filtre ve fotoşop ile çekilen resimleri bilimum sosyal medya mecralarında story atarlar. Sonra birbirlerinin story'lerini kendi story'lerine eklerler, böylece aynı fotoğraf iki veya üç defa story'lenmiş olur. Bu süreçte zavallı köpüş Lady başına takılan kokona bir fiyonk ile etrafına şaşkın şaşkın bakınır.

+Çok güzel çıkmışsııın!
-Hayır sen daha güzel çıkmışsııın!
÷Hayır hayır en güzel sen çıkmışsııın!!
+Peki ya Eyşan Hanım'ın yırtmacı desem?!
AAAAAAAAAAAA (çığlık saldırısı. Eller terse çevrilip ağızlara yaklaştırılarak titreşim moduna alınır ve ağızdan tiz bir çığlık çıkarılır. Dosta güven düşmana iğrenme duygusu veren bu saldırı, çok etkilidir.)
-Bir yirmi bacağı olmayan da kendine kadınım demesin!
AAAAAAAAAAAA!!!
÷Bir dakika, bir dakika. Şuan gözlerim kanıyor.. Mine, Tuncay'la story atmış.. Ağva'daaan....
AAAAAAAAAAAA!!!!

İşte tam bu noktadan sonra ortamdaki zehirli cümle oranı hızla arttığından olsa gerek küçük Lady bahçeye fırladı. Birazcık nefes.. oksijen alabilmek için.

Bu bölümü erken bitirmek zorundayız sevgili izleyenler. Zira devam edebilmek için gerekli olan mide sağlığımızı koruyamadığımızı farkettik.
Bu pislerin hızla arttığı bir dünyada sizlere tertemiz bir yaşam alanı diliyoruz. Temiz kalın.

---Devam Etmeyecek---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder